Ontmoetingsmoment hooggevoelig: Kom je ervaringen delen?

met Tanja Van de Velde

Ben je zelf hooggevoelig of ken je iemand die hooggevoelig is? Of wil je gewoon meer weten over hooggevoeligheid?

Dan ben je zeker welkom om je ervaringen te delen. Geen zin om te babbelen? Geen probleem, je mag ook gewoon komen luisteren.

Wanneer?

Elke eerste maandagavond van de maand van 20u tot 22u

 • 8 december 2021 woensdagavond ipv 6 december : Thema : ANGST
   
 • Angst,.. het komt veel vaker voor dan je denkt. Vooral in deze tijd. En wat mij opvalt is dat met name hoogsensitieve mensen hier vaak last van hebben.. Zij zijn hier gevoeliger voor.
 • Waarom?
 • Sneller overprikkeld: Hooggevoelige mensen zijn sneller overprikkeld, en hebben hierdoor sneller te maken met angst. Angst gaat gepaard met intense overprikkeling. Overprikkeling ontstaat door overbelasting van het zenuwstelsel door teveel aan prikkels, door stress, oververmoeidheid en te lang onder druk staan.
 • Slechte gronding:
  HSP’s zijn van nature slechter gegrond. D.w.z. in contact met hun lichaam en gevoel.. Je energieveld hangt dan wat hoger om je heen, waardoor je basischakra minder actief is. Dit chakra staat voor bestaansrecht, basisveiligheid en basisvertrouwen. Wanneer je niet gegrond bent voel je dus minder vertrouwen en veiligheid. Vaak zijn mensen niet gegrond omdat ze het niet fijn of veilig vinden om hier te zijn. Maar door een slechte gronding voel je je dus eerder onveilig en angstig.
 • Hormonen:
  Hormonen kunnen uit balans raken door bv giftige stoffen (in producten en in de lucht), ongezonde voeding (geraffineerd, industrieel geproduceerd voedsel en E-nummers), slecht slapen, stress (teveel aan cortisol) de menstruatie-cyclus en zwangerschap. Hooggevoelige mensen reageren overal gevoeliger op, dus ook op hormonen. Een hooggevoelig persoon kan zich door een hormonale schommeling of onbalans enorm beroerd voelen, en wordt hierdoor ook eerder angstig. Om je hormonen weer in balans te krijgen is het belangrijk gezonder voeding te eten (eventueel met supplementen), voldoende te slapen en bewegen.
   
   
  Kom alvast vrijblijvend je ervaringen hieromtrent samen delen!

Bijdrage :Vrije gift

Interesse: Bel 015/77.11.59 of mail naar info@samen-delen.be