Team samen-delen:

TANJA VAN DE VELDE : Kinder & jongerencoach, HSP coach en loopbaancoach

Ik ga samen met mijn geweldig team bouwen aan de nieuwe wereld. Met elkaar communiceren vanuit het hart om naar boven te brengen wat er in jezelf aanwezig is. 

Ik geef creatieve workshops voor kinderen en jongeren en ik organiseer de praatavonden rond hooggevoeligheid. Als loopbaancoach help ik je ook met het vinden van je missie, je passie, je loopbaan!

Ik ben getrouwd met Peter en mama van 2 dochters (2001 en 2002). Door mijn 2 kinderen is er een lange innerlijke zoektocht begonnen en heb ik mijn droom van juf toch een beetje waargemaakt en beleefd. Ik vond het geweldig om mijn kinderen dingen aan te leren, verhaaltjes te vertellen, creatief bezig te zijn. Wat een leerschool en uitdaging. Door mijn kinderen ben ik ook heel veel cursussen gaan volgen en dit heeft mijn zelfkennis en bewustzijn vergroot.

Al deze kennis kan ik gebruiken om anderen te helpen zich beter te ontwikkelen en te leren leven vanuit het hart.
Verder wil ik kinderen, jongvolwassenen en volwassenen begeleiden om te leren omgaan met hun hooggevoeligheid.

Als HSP persoon heb ik hier ook een moeilijke maar leerrijke weg afgelegd. Mijn eigen ervaring hiermee wil ik graag met jullie delen.

Ik kijk er al naar uit om jullie allemaal te ontmoeten en te kunnen begeleiden op jullie eigen unieke pad.

ANNELIES HEIJLEN : Psychologe en psychotherapeut i.o.

“De naam is “Annelies” maar de rollen zijn divers.  Mama van twee, HSP’er, lichtwerker, coach, student IV-therapie en een 15-tal jaren geleden afgestudeerd als licentiaat in de A&O psychologie. 
 
Ik hou van koken en bakken, van haakwerkjes, kaarsen en schilderijen maken.  Maar ik kan ook genieten van eens weg te gaan, liefst niet te veel en liefst ook niet te druk… Het kind in mij komt naar boven wanneer ik naar sprookjes kan kijken, ik ben vooral fan van Harry Potter en Disney.  Ik probeer net zoals Alice met heel veel verwondering in Wonderland te staan.
 
Binnen samen-delen zal ik me met veel enthousiasme toeleggen op het geven van creatieve workshops voor kinderen, in de vorm van een kindercirkel.  Ook voor een persoonlijk gesprek kan je bij mij terecht.  Ik ben heel erg gepassioneerd door verhalen, wie weet hoor ik jouw verhaal wel snel?”

ERIKA LIEKENS: Yoga

Namaste betekent ‘gegroet’ 

Ik ben Erika en mijn yogareis begon 10 jaar geleden wegens klachten van hyperventilatie en slecht slapen. Eerst maakte ik mij een beetje zorgen omdat ik helemaal niet lenig was en dat ik dat niet zou kunnen, maar die zorgen bleken helemaal overbodig te zijn. 

Sinds 3 jaar ben ik ‘Hatha Yogadocent in opleiding’ aan het Vormingsinstituut te Zolder.  

Ik hou van de natuur en de stilte, reizen, lekker eten, paardrijden, boeken lezen en af en toe een festival meepikken.

Ik beoefen Hatha Yoga, in de geest van Meesters als BKS Iyengar, André Van Lysebeth en meditatie in de geest van Patanjali en van de Himalaya Meditatie Traditie. 

Stressfactoren binnenin, in werk en relaties, angst, prikkelbaarheid, gevoelsproblemen, eenzaamheid…
Dat kruipt in de kleren en we gaan er ziek van worden…  Adem- en spijsverteringsproblemen, migraine enz. Voor al deze klachten kan Hatha Yoga soelaas bieden. Het hoofd wat lichter, de innerlijke stilte, het blije gevoel, … gaandeweg zullen we groeien op ons pad. 

Met de kriyâ’s en âsana’s gaan we aan de slag om ons lichaam zo buigzaam te maken als rietstengels. 

Laten we ons vooral niet te « willen/forceren/trekken » en het allemaal rustig te laten groeien! 

We zullen werken op elk stukje, gewricht, spiergroep, zone om alsmaar dieper door de lagen heen te gaan en dan wordt het ondanks de moeilijkheden die we te overwinnen hebben een meditatieve/mindfull âsana. Stilletjes aan groeien we in onze fijngevoeligheid om meer en meer te leren « vatten » waar al die houdingen ons willen krijgen. De variatie in de bewegingen geeft ons de gelegenheid om « het » in een bepaalde âsana beter te kunnen voelen dan in een andere en dat is de rijkdom van de verscheidenheid! 

Ik hoop jullie vlug te ontmoeten. 

Veel liefs en een warme groeten.

MARTINE VAN DER VEKEN : Lezing typologie

 

In 2009 heb ik het diploma van Voedings- Gezondheids- en Levenswijze consulent behaald aan de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg. Alles wat tijdens deze 2 jaar durende opleiding verteld werd rond typologie, boeide mij enorm en heeft mijn leven ingrijpend veranderd. Ik heb geleerd dat het niet onze taak is om andere mensen te veranderen maar wel om zelf te leren omgaan met die anderen. Al jaren deel ik met veel plezier mijn kennis over dit onderwerp tijdens voordrachten voor verenigingen etc.

Waarom reageren mensen vaak totaal verschillend op dezelfde gebeurtenis, vertrekkend vanuit hun aangeboren temperament ?

Ik hou er van om mensen inzichten bij te brengen en een licht te laten schijnen op hun eigen gedrag. Het bewustzijn hierrond is immers de eerste en belangrijkste schakel in een proces van verandering. Als je beseft hoe bepalend jouw eigen gedrag kan zijn, is dit vaak de aanzet tot het behalen van andere resultaten op verschillende vlakken.

Voor de rest hou ik me al jaren bezig met zelfonderzoek rond gezondheidsproblemen waar ik in de reguliere geneeskunde geen afdoend antwoord op vind. Met veel interesse volg ik tal van online cursussen en lees ik heel wat boeken over spijsverteringsproblemen, schildklieraandoeningen (ziekte van Hashimoto), suikerverslaving en de relatie tussen wat je eet en je mentale welzijn.  Ik experimenteer al jaren met allerhande diëten om aan den lijve te ondervinden wat voeding voor mijn lichaam én geest betekenen.

KAAT VAN DE MOORTEL : Coach voor lichaam, geest en ziel:

 

Lichaam

Mijn interesse voor reizen, beweging en het lichaam bracht mij tot in het bruisende hart van Parijs.
Met mijn diploma kunstgeschiedenis op zak, verdiepte ik mij daar in de wonderlijke wereld van kunst.
Vanuit dit artistieke milieu, voelde ik het binnenin borrelen om ook zelf creatief aan de slag te gaan met het wonder van het lichaam.
Zo ontdekte ik mijn liefde voor dansexpressie, yoga en massage

Geest

Deze opborrelende energie leidde tot een diepere, meer persoonlijke reis, naar de zin van het leven.
Een paar jaar later woonde ik in een bergdorp in de Drôme, dicht aan een waterbron. 
Vanuit mijn eigen innerlijke bron voelde ik een stuwende levenskracht die het creatieve en het lichamelijke in harmonie bracht met mijn geest.

Ziel

Mijn reis voerde mij uiteindelijk naar Bretagne, opnieuw langs het water.
Aan de voet van een vuurtoren, uitkijkend op de oceaan, liet ik mijn opborrelende energie overvloedig stromen. 
Ik bereikte deze spirituele kracht o.a. via meditatie, retraites en stiltesessies. 
Vol overgave aan het leven, het grotere geheel en de oneindigheid, bereikte ik mijn zielsbestemming.

Mijn helende reis bleek ook een ontdekkingstocht naar mezelf. 
Mijn eigen ervaringen dienen als basis om anderen te helpen. 
Meerdere jaren volgde ik opleidingen rond ‘bodywork
Door pijn te verlichten en blokkades op te heffen, laat ik ook jouw levensenergie weer vrij stromen. 
Zodat jij weer licht, verbonden, levendig en vreugdevol door het leven gaat.

CELINE CAMPS: Oplossingsgericht coach

Samen wil ik op zoek gaan naar hoe we opnieuw verbinding vinden met elkaar, maar ook met onszelf.
Ik verdiep me vooral in het onbewuste en ben geïnteresseerd in het verbinden van onze schaduwzijde met ons licht.
Ik zoek naar manieren om op creatieve en onderzoekende wijze een weg te bouwen die ons toelaat de stukken van onszelf die we minder graag zien te integreren in een sterke en gezonde persoonlijkheid.
 
Alles dat hiermee in connectie is kan geheeld worden. Dat kan gaan van traumatische ervaringen uit de kindertijd tot het ontwikkelen van onze seksuele verlangens op een gezonde manier.
 
Dit wil ik ik zowel op dieper niveau individueel onderzoeken als op een meer algemeen niveau in groep door middel van onze creativiteit te stimuleren.

ANNELIES VAN OCH: Astro coach + astrotalking

 

MARLEEN DEBOECK : Coach , lichaamswerk

Coach, stress- en burnout, hartcoherentie, perfectionismecoaching voor kinderen en volwassenen,
loopbaancoach, workshops en lezingen

Na 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven en een dip waarbij de “alternatieve sector” me fantastisch heeft ondersteund heb ik het roer omgegooid en ben ik heel wat intensieve opleidingen gaan volgen. Sedert 2004 gestart in bijberoep met coaching, met Reiki en healing en blijven bijleren, zelfreflectie, zelfaanvaarding…en nogmaals het roer omgegooid in 2010 en voltijds zelfstandige geworden.

Werken van mens tot mens, van hart tot hart, doorvoeld, doorleefd en respectvol. Oprecht luisteren zonder (voor-)oordeel en mensen ondersteunen in hun traject, wat ook hun vraag is is eigenlijk het meest verrijkende dat ik heb mogen leren en ervaren.

Verandering, echte verandering gebeurt van binnenuit. En ik ben dankbaar als ik even met jou op pad mag en getuige kan zijn van jouw proces.
Vanuit bewustwording en inzicht maak jij keuzes of zet je stappen.
Ik ben altijd zo intens dankbaar als ik mensen zie gaan stralen, hun ruimte innemen, zichzelf graag zien. Cruciaal vind ik de eenvoud, de gelijkwaardigheid, oprechte verbinding en het wederzijdse respect.
Thema’s die me nauw aan het hart liggen zijn persoonlijke ontwikkeling en groei, kwetsbaarheid, grenzen, loslaten, verbinding, vergeving, dankbaarheid, positiviteit, jezelf ontdekken, passie en zingeving, kanaal mogen zijn tijdens een healing- of coachingsessie.

Het meest dankbaar in mijn leven ben ik voor mijn 2 kinderen en 6 kleinkinderen.
Hartegroet!

MICHELE LIPPUS : Self care, Stress & Burn-out coach

 

Op 31 december 2015 vroeg mijn partner om echt werk te maken van enkele diepe angsten waar ik destijds mee kampte. Het resultaat: ik ging onmiddellijk op zoek naar hulp om dan te horen te krijgen dat ik de enige persoon ben die mezelf kan helpen. Wauw, wat een impact heeft die zin op me gehad! 

Het was het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn leven: eentje waar ik geleerd heb me meer op de eerste plaats te durven zetten en elke dag mezelf opnieuw uit te nodigen om het beste voor mezelf te wensen.

In 2017 nam ik ontslag van een goed betaalde doch zeer stressvolle baan. Op de rand van een burn-out, besloot ik mezelf een jaar tijd te geven om te helen en veerkrachtig uit deze ervaring te komen. Zelfzorg en zelfliefde zijn sindsdien mijn trouwe bondgenoten!

Met een down-to-earth aanpak en tonnen positiviteit, leer ik je veerkrachtig door het leven te gaan en werken we samen aan het verhogen van je wendbaarheid. Maar ook wie herstelt van een periode van stress, overspanning of een burn-out, vindt bij mij een duurzame aanpak die ondersteunend, vernieuwend en inspirerend werkt!

Ik kijk er al naar uit om jou te ontmoeten!
Tot dan

Liefs, Michèle