Team samen-delen:

TANJA VAN DE VELDE : Kinder & jongeren, Hooggevoelig en loopbaanbegeleiding

Ik ga samen met mijn geweldig team bouwen aan de nieuwe wereld. Met elkaar communiceren vanuit het hart om naar boven te brengen wat er in jezelf aanwezig is. 

Ik geef creatieve workshops voor kinderen en jongeren en ik organiseer de praatavonden rond hooggevoeligheid. Als loopbaanbegeleider help ik je ook met het vinden van je missie, je passie, je loopbaan!

Ik ben getrouwd met Peter en mama van 2 dochters (2001 en 2002). Door mijn 2 kinderen is er een lange innerlijke zoektocht begonnen en heb ik mijn droom van juf toch een beetje waargemaakt en beleefd. Ik vond het geweldig om mijn kinderen dingen aan te leren, verhaaltjes te vertellen, creatief bezig te zijn. Wat een leerschool en uitdaging. Door mijn kinderen ben ik ook heel veel cursussen gaan volgen en dit heeft mijn zelfkennis en bewustzijn vergroot.

Al deze kennis kan ik gebruiken om anderen te helpen zich beter te ontwikkelen en te leren leven vanuit het hart.
Verder wil ik kinderen, jongvolwassenen en volwassenen begeleiden om te leren omgaan met hun hooggevoeligheid.

Als HSP persoon heb ik hier ook een moeilijke maar leerrijke weg afgelegd. Mijn eigen ervaring hiermee wil ik graag met jullie delen.

Ik kijk er al naar uit om jullie allemaal te ontmoeten en te kunnen begeleiden op jullie eigen unieke pad.

CLAUDIA COX: Assistente

Ik ben op de allereerste plaats de supertrotse mama van een zoontje.  Ik ben bij Tanja terechtgekomen via de ontmoetingsavonden voor hooggevoeligen en ik ben “blijven plakken”.  In die woelige levensperiode heb ik heel veel aan die momenten van samenhorigheid en (h)erkenning gehad.  Zo ben ik ondertussen vrijwilliger geworden bij samen-delen.  Dus een manusjevanalles dat al graag hielp schilderen, brainstormen, webtekstjes schrijven,… En nu assisteer ik Tanja bij de kinderworkshops ZON ZIJN.

Kinderen zullen altijd een centrale plek innemen in mijn leven.  Zo ben ik gedurende 18 zomers lang actief bezig geweest met kinderen en van speelpleinmonitor doorgegroeid tot kampleidster op een CKG. Daar voelde ik me in de leefgroep voor kinderen van 0 tot 12 jaar ook bij de baby’s helemaal in mijn nopjes.  Verder ben ik nog leerkracht wiskunde en STEM.

Bovendien heb ik een voorliefde voor de Franse taal en ben ik zot van krachtige oneliners.  Deze verzon ik zelf en is me op het lijf geschreven:

Geen sjaal zo warm als de armen van een kind.

ERIKA LIEKENS: Yoga

Namaste betekent ‘gegroet’ 

Ik ben Erika en mijn yogareis begon 10 jaar geleden wegens klachten van hyperventilatie en slecht slapen. Eerst maakte ik mij een beetje zorgen omdat ik helemaal niet lenig was en dat ik dat niet zou kunnen, maar die zorgen bleken helemaal overbodig te zijn. 

Sinds 3 jaar ben ik ‘Hatha Yogadocent in opleiding’ aan het Vormingsinstituut te Zolder.  

Ik hou van de natuur en de stilte, reizen, lekker eten, paardrijden, boeken lezen en af en toe een festival meepikken.

Ik beoefen Hatha Yoga, in de geest van Meesters als BKS Iyengar, André Van Lysebeth en meditatie in de geest van Patanjali en van de Himalaya Meditatie Traditie. 

Stressfactoren binnenin, in werk en relaties, angst, prikkelbaarheid, gevoelsproblemen, eenzaamheid…
Dat kruipt in de kleren en we gaan er ziek van worden…  Adem- en spijsverteringsproblemen, migraine enz. Voor al deze klachten kan Hatha Yoga soelaas bieden. Het hoofd wat lichter, de innerlijke stilte, het blije gevoel, … gaandeweg zullen we groeien op ons pad. 

Met de kriyâ’s en âsana’s gaan we aan de slag om ons lichaam zo buigzaam te maken als rietstengels. 

Laten we ons vooral niet te « willen/forceren/trekken » en het allemaal rustig te laten groeien! 

We zullen werken op elk stukje, gewricht, spiergroep, zone om alsmaar dieper door de lagen heen te gaan en dan wordt het ondanks de moeilijkheden die we te overwinnen hebben een meditatieve/mindfull âsana. Stilletjes aan groeien we in onze fijngevoeligheid om meer en meer te leren « vatten » waar al die houdingen ons willen krijgen. De variatie in de bewegingen geeft ons de gelegenheid om « het » in een bepaalde âsana beter te kunnen voelen dan in een andere en dat is de rijkdom van de verscheidenheid! 

Ik hoop jullie vlug te ontmoeten. 

Veel liefs en een warme groeten.

MARTINE VAN DER VEKEN : Lezing typologie

 

In 2009 heb ik het diploma van Voedings- Gezondheids- en Levenswijze consulent behaald aan de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg. Alles wat tijdens deze 2 jaar durende opleiding verteld werd rond typologie, boeide mij enorm en heeft mijn leven ingrijpend veranderd. Ik heb geleerd dat het niet onze taak is om andere mensen te veranderen maar wel om zelf te leren omgaan met die anderen. Al jaren deel ik met veel plezier mijn kennis over dit onderwerp tijdens voordrachten voor verenigingen etc.

Waarom reageren mensen vaak totaal verschillend op dezelfde gebeurtenis, vertrekkend vanuit hun aangeboren temperament ?

Ik hou er van om mensen inzichten bij te brengen en een licht te laten schijnen op hun eigen gedrag. Het bewustzijn hierrond is immers de eerste en belangrijkste schakel in een proces van verandering. Als je beseft hoe bepalend jouw eigen gedrag kan zijn, is dit vaak de aanzet tot het behalen van andere resultaten op verschillende vlakken.

Voor de rest hou ik me al jaren bezig met zelfonderzoek rond gezondheidsproblemen waar ik in de reguliere geneeskunde geen afdoend antwoord op vind. Met veel interesse volg ik tal van online cursussen en lees ik heel wat boeken over spijsverteringsproblemen, schildklieraandoeningen (ziekte van Hashimoto), suikerverslaving en de relatie tussen wat je eet en je mentale welzijn.  Ik experimenteer al jaren met allerhande diëten om aan den lijve te ondervinden wat voeding voor mijn lichaam én geest betekenen.

KAAT VAN DE MOORTEL : Coach voor lichaam, geest en ziel:

 

Lichaam

Mijn interesse voor reizen, beweging en het lichaam bracht mij tot in het bruisende hart van Parijs.
Met mijn diploma kunstgeschiedenis op zak, verdiepte ik mij daar in de wonderlijke wereld van kunst.
Vanuit dit artistieke milieu, voelde ik het binnenin borrelen om ook zelf creatief aan de slag te gaan met het wonder van het lichaam.
Zo ontdekte ik mijn liefde voor dansexpressie, yoga en massage

Geest

Deze opborrelende energie leidde tot een diepere, meer persoonlijke reis, naar de zin van het leven.
Een paar jaar later woonde ik in een bergdorp in de Drôme, dicht aan een waterbron. 
Vanuit mijn eigen innerlijke bron voelde ik een stuwende levenskracht die het creatieve en het lichamelijke in harmonie bracht met mijn geest.

Ziel

Mijn reis voerde mij uiteindelijk naar Bretagne, opnieuw langs het water.
Aan de voet van een vuurtoren, uitkijkend op de oceaan, liet ik mijn opborrelende energie overvloedig stromen. 
Ik bereikte deze spirituele kracht o.a. via meditatie, retraites en stiltesessies. 
Vol overgave aan het leven, het grotere geheel en de oneindigheid, bereikte ik mijn zielsbestemming.

Mijn helende reis bleek ook een ontdekkingstocht naar mezelf. 
Mijn eigen ervaringen dienen als basis om anderen te helpen. 
Meerdere jaren volgde ik opleidingen rond ‘bodywork
Door pijn te verlichten en blokkades op te heffen, laat ik ook jouw levensenergie weer vrij stromen. 
Zodat jij weer licht, verbonden, levendig en vreugdevol door het leven gaat.

CELINE CAMPS: Oplossingsgerichte begeleiding

Samen wil ik op zoek gaan naar hoe we opnieuw verbinding vinden met elkaar, maar ook met onszelf.
Ik verdiep me vooral in het onbewuste en ben geïnteresseerd in het verbinden van onze schaduwzijde met ons licht.
Ik zoek naar manieren om op creatieve en onderzoekende wijze een weg te bouwen die ons toelaat de stukken van onszelf die we minder graag zien te integreren in een sterke en gezonde persoonlijkheid.
 
Alles dat hiermee in connectie is kan geheeld worden. Dat kan gaan van traumatische ervaringen uit de kindertijd tot het ontwikkelen van onze seksuele verlangens op een gezonde manier.
 
Dit wil ik ik zowel op dieper niveau individueel onderzoeken als op een meer algemeen niveau in groep door middel van onze creativiteit te stimuleren.

ANNELIES VAN OCH: Astro therapie + astrotalking

 

CHRISTEL VERDONCK: Acupuncturist met een twist

 

Lichaamswerk was niet mijn eerste roeping.   Ik ben zoals zovelen een  “carrière-switcher”.   De tijd is voor mij gekomen om te werken vanuit het hart in plaats vanuit het hoofd.  En dat met de beste intenties!
 
In 2014 werd mijn leven opgeschrikt door trauma, de ene tegenslag volgde de andere op.  Na een aantal maanden was het op!  Ik leefde op automatische piloot richting burn-out. 
 
Via een engel op mijn pad kwam ik in contact met acupunctuur.  Beetje bij beetje begon mijn energie terug te stromen.  Ik herwon balans en vertrouwen in het leven.
 
In 2018 besloot ik om zelf  klassieke acupunctuur te studeren.   Tijdens mijn opleiding heb ik mijzelf gespecialiseerd in emotionele disbalans en de fysieke klachten die daaruit voortkomen zoals CVS, fibromyalgie, migraine, PMS,..  Ik maakte een scriptie over posttraumatische stress en merkte op dat veel kinderen maar ook volwassenen vaak al zo overprikkeld zijn, dat de naald er net teveel aan is. 
 
Vandaaruit begon mijn zoektocht naar een gelijkwaardig alternatief.  Acupunctuur werkt in op het hormoon- en zenuwstelsel in ons lichaam en de werking wordt versterkt door naaldmanipulatie.  Manipuleren is een lage of hoge frequentie toepassen op de naald om zo de “deqi” op te wekken.  Met deze synergetische werking van acupunctuurpunten en frequenties in het achterhoofd, ontdekte ik dat in Europa “Fonopunctuur” en “Fonoferese” in opmars zijn.
 
De wetenschappelijke uitleg bespaar ik jullie, ik vertrek eenvoudigweg van het feit dat alles in de natuur bestaat uit trillende moleculen.  Ook de mens.  Wanneer de cellen in ons lichaam “resoneren” met elkaar, lees elke cel vibreert volgens zijn frequentie, dan is er “balans” en dus mentale en fysieke gezondheid.  Wanneer een trilling verstoord is, kan men deze herstellen door de juiste trilling aan te bieden.  Vergelijk het met een pacemaker die het hartritme herstelt of met jezelf die niet kan weerstaan om mee te bewegen op de maat van de muziek. Fonopunctuur profiteert van de eeuwenoude kennis van de klassieke acupunctuur, aangevuld met de klank- en vibratie healing van de meridiaan stemvorken.   Deze stemvorken zijn exact afgestemd op de trilling van de acupunctuurpunten en hun gerelateerde meridianen.
 
Op onze website bij “ons aanbod” kunnen jullie hierover meer informatie vinden.
 
Vandaag is de tijd rijp om naar buiten te komen met mijn talenten van helderhorendheid, heldervoelendheid en uiteraard mijn opgedane kennis.
Graag wil ik jullie daarom ondersteunen met: Reiki, Fysio Emotionele Energetische Therapie en Fonopunctuur  (dit is  zonder naalden )  Voor alle duidelijkheid, ik ben geen arts dus ik stel geen diagnoses!  Mijn therapie werkt enkel ondersteunend en versterkend als aanvulling op de reguliere geneeskunde!
 

KATYA VERBRUGGHE: Voice Dialogue, Meditatie, 5Ritmes, Mindfulness, Bekkenbodem ontspanning

 

Als coach/therapeut begeleid ik je naar het vrij maken van blokkades, trauma’s en/of vastgeroeste overtuigingen die je weerhouden om vrij en ontspannen je leven te leven. Met veel respect voor wat er is en zonder iets te willen veranderen maak je kennis met jouw lichaamsbewustzijn waarin alles ligt opgeslagen. Hierdoor kom je stap voor stap vrij van emotionele en psychische pijnen die in je onbewuste lagen verborgen lagen. Ik creëer veiligheid voor jouw zodat je op een natuurlijke manier op jouw tempo creatief kan flowen.

CRISTIN VERHOEVEN: Creatieve workshops, lezing harmonieus inrichten van je woning

 

Ik ben Cristin en naast het maken van harmonieuze interieurontwerpen voor klanten,  ben ik ook een creatieve duizendpoot. Ik hou ervan om te werken met allerlei materialen, of het nu wol, hout, papier of … is. 

Ik geef creatieve workshops die bereikbaar zijn voor iedereen. Want ik heb al vaak mogen ervaren hoe mensen openbloeien en zich ontplooien, eens ze over hun twijfel van ‘kunnen’ heen zijn. Eens je in de flow bent, komen de mooiste werken naar boven en ik ben er altijd wanneer je vragen hebt over hoe je een idee kan overbrengen met materialen. 
Daarnaast plan ik ook enkele lezingen over het harmonieus inrichten van je woning. 
Ik kijk er naar uit om samen je creativiteit te ontplooien. ‘