Voedingscoaching:

met Lindsay Piron

Voeding heeft in onze westerse maatschappij een groot aandeel in ons leven. En wat is er mis met te genieten van eten in fijn gezelschap? Niets… 

Het nadeel aan ons eetpatroon is dat onze voedingsmiddelen zeer veel verzadigde vetten, geraffineerde suikers, weinig vezels, veel zout en chemische bestanddelen bezitten. Met andere woorden heel hoge energetische waarden in tegenstelling met onze minder energetische dagbestedingen. Overgewicht is dus een logisch gevolg van al dit, tezamen met allerhande welvaartziekten die misschien wel eens vermeden kunnen worden door een gezond en evenwichtig eetpatroon.  

Ons lichaam moet gevoed worden op de juiste manier om op zoveel mogelijk vlakken optimaal te functioneren. Juiste voeding is ons medicijn tegen schadelijke invloeden van buitenaf.  

Een optimaal gewicht bereiken in combinatie met blijven genieten? Een goede mindset behouden door juiste voedingskeuzes? Dit is mogelijk mits het juiste eetpatroon.  

Ons lichaam is onze tempel. We hebben maar één lichaam. Hier moeten we het met doen.  

Maar hoe?  

Een overaanbod aan voedingsmiddelen maakt dat het soms heel moeilijk is juiste keuzes te maken. Daar willen we je graag in helpen.  We luisteren naar je vraag en helpen je op het rechte pad naar een nieuw en evenwichtig leven. Samen maken we een voedingsplan op of we reiken tips en tricks aan om de juiste keuzes te maken.  

Je staat er niet alleen voor. We motiveren je om het beoogde doel te behalen. 

Werkwijze

1ste gesprek:  

Hierbij luisteren we naar je vraag en stellen we vragen om een duidelijk beeld te krijgen over je voedingstoestand. We willen een beeld krijgen over levensstijl in zen totaliteit. Deze info betekent zeer veel om een correct en haalbaar voedingsplan op te maken of de juiste tips mee te geven.  

2de gesprek:   

Het voorgestelde voedingsplan wordt met je besproken. We overlopen de voedingsmiddelen die we gaan gebruiken om jouw nieuwe leven op gang te trekken. Je kan gerichte vragen stellen en bemerkingen geven waarbij we aanpassingen kunnen doen om het zo haalbaar mogelijk te houden.  

3de gesprek:  

We evalueren het voedingsplan dat nu iets geweldig in je leven is geworden. De aanpassing zal in het begin misschien even moeilijk zijn maar geef je lichaam even tijd om te wennen aan al dat goeds.  

Hierbij kunnen we bijsturen of aanpassingen doen die voor jou nodig zijn.  

4de gesprek:  

Na ongeveer 1 maand. Hierbij gaan we bekijken of dit jouw nieuwe leven is geworden. 21 dagen heeft ons lichaam nodig om aan iets gewend te geraken.  

Uiteraard staan we nadien blijvend voor je klaar om je te motiveren, tips te geven en verder te werken aan die “healthy lifestyle”.  

Prijs:

  • 1 module = 4 sessies
  • *1ste sessie € 55
  • 2de, 3de en 4de sessie € 45
  • per extra sessie € 45

Op afspraak: Bel 015/77.11.59 of mail samendelenschriek@gmail.com